Přeskočit na obsah

Víkendovka rodin ve Štěkni

Druhý víkend v září se na zámku ve Štěkni uskutečnila již čtvrtá víkendovka pro rodiny z naší farnosti, které se zúčastnilo celkem 18 rodin společně s o. Jožkou Mendlem a o. Pavlem Kuchařem.

S tématem dopoledního bloku pro rodiče „Děti dorůstají, co dál?“ mezi nás opět zavítal vynikající psycholog PaedDr. Michael Chytrý. V druhé části dopoledního bloku se dostalo i na otázky, odpovědi a společnou diskuzi, týkající se problémů a nesnází, se kterými se rodiny při výchově dětí a v manželství potýkají. Odpolední téma pro teenageři se neslo v duchu  „Jak poznat toho pravého, tu pravou?“.

Součástí celého víkendu byly společné hry, sport, společná modlitba, procházky i tradiční opékání špekáčků. Malé děti, které do Štěkeňského zámku jezdí  tradičně s tatínky na Apaluchu, si nezapomněly přibalit své koloběžky a odrážedla, takže se klášterní chodby, díky velké vstřícnosti zdejších řádových sestřiček, proměnily v jedno velké dopravní hřiště. Celý víkend jsme společně zakončili nedělní mší sv. v zámeckém kostele.

Těšíme se na příště a doporučujeme všem!