Přeskočit na obsah

Víkend v Sušici pro děti 10+

Rádi bychom se s vámi podělili o zážitky z našeho 1. společného víkendu skupiny dětí 10+, který jsme strávili v Klášteře kapucínů v Sušici.

Víkendu se zúčastnilo celkem 17 dětí a 7 dospělých. Byl to úžasný zážitek plný duchovního obohacení a společenství.

V pátek po večeři jsme měli různé seznamovací aktivity, po kterých nás Marie zasvěcovala do tajů biblických tanců. Některé z nás to zaujalo natolik, že se této aktivitě věnovaly každou volnou chvilku.

V sobotu za námi přijel otec Jožka, se kterým jsme se vydali na výlet na Svatobor. Na vrcholu si děti rozdělaly oheň, aby si upekly buřty, a pak zdolaly rozhlednu, kde měly krásný výhled na okolní krajinu a bylo cítit zvláštní spojení s přírodou a s Bohem. Díky ohni jsme navázali kontakt s dalšími přicházejícími turisty a mohli s nimi sdílet radost z nádherného slunečného dne. Po návratu, měl otec Jožka duchovní program, který byl završen luštěním kvízu. Po náročném dni byla pro děti odměnou návštěva bazénu v Sušici, kde relaxovaly ve vířivkách, jezdily na tobogánu nebo se učily skákat šipku. Večer si pro nás Honza, který hrál úžasně na kytaru, připravil modlitbu proloženou zpěvy. V neděli ráno jsme prožili dětskou mši ve farním kostele, kde se nám dostalo vřelého přijetí a cítili jako u nás ve Čtyráku.

Děti byly skvělé a projevily velkou radost ze všeho, co jsme společně podnikli. Bylo nám ctí strávit tento čas s nimi a vidět, jak se rozvíjejí a rostou.

Celý víkend byl pro nás všechny velmi obohacující a inspirativní.

Jsme vděční za tuto příležitost a těšíme se na další společná setkání a duchovní dobrodružství.

Na další společné zážitky se těším tým organizátorů Renka, Jarka, Honza, Milča, Jana, Marie a Lucka.

Autor: Lucie Volemanová