Přeskočit na obsah

Mladí putovali do Turína

Na začátku dubna jsme se vypravili my mladí (nejen) animátoři z teplického, brněnského, pražského a budějovického Salesiánského střediska mládeže na pouť do Turína a okolí.

Vydali se objevovat kouty, které formovali Dona Bosca a umožnili tak vznik Salesiánského díla jak jej známe dnes. Výprava začala pro každého trochu jinak, ale všichni jsem se nakonec sešli v podvečer v pražské Vrtuli. Po dlouhé a náročné cestě jsem v poledne dorazili na Colle Don Bosco, kde jsme po celou pouť byli ubytovaní. Zde jsme mohli prozkoumat rodný domeček Jeníka Bosca a velkolepou baziliku.

V pátek nás čekala cesta z Colle Don Bosco do Castelnuova. Šli jsme cestou po které jsme potkávali různé osobnosti z života Dona Bosca a Dominika Savia. Po té jsme se všichni autobusem dopravili do Chiery, kde Jeník studoval v semináři.

V sobotu už nás však čekal Turín a Valdocco. Tady se nás ochotně ujali čeští seminaristi, kteří nás provedli důležitými místy, jako kostel kde Don Bosco potkává Bartoloměje Garelliho, a Valdoccem.

Neděli jsme zakončili každý posvém. Někdo ve městě na gelatu a někdo v muzeích. Všichni jsem se, ale setkali na mši v kostele sv. Františka Saleského a pak se vypravili směr Česko.

Jak je psáno na třičku, které jsme obdrželi, se na nás Don Bosco podepsal.

Autor: Alžběta Konrádová