Přeskočit na obsah

Apalucha 2024 ve Štěkni

Tento víkend 10.-12.5. proběhla oblíbená Apalucha ve Stěkni. Začali jsme již 17. ročník této skvělé akce, kdy děti spolu s tatínky (bez maminek) stráví víkend plný her a dobrodružství.

Tentokrát se nás zúčastnilo 19 tatínků a 43 děti a po celou dobu nás také doprovázel salesián Jindřich Šrajer.

Jelikož začalo v pátek MS v hokeji, tak jsme hned po večerní modlitbě v jídelně nainstalovali projektor a jako správní fandové českého týmu nadšeně sledovali úvodní utkání proti Finsku.

V sobotu ráno po snídani byla pro děti připravená hra v přilehlém lese, kdy tatínkové v podobě pirátů se snažili loupit od dětí rozdělené do čtyř týmů peníze, které děti měli za úkol mezi vyznačenými tábory přenášet a směňovat za barvu svého týmu. Byla to velmi zajímavá hra se spoustou běhání a mnohého překvapení, kde všude se piráti dokázali schovat.

Odpoledne jsme se rozdělili do vícero skupin. Jedna jela s menšími dětmi do Malenic na obecní slavnosti, druhá natáhla síť, na nepoužívaném hřišti a hrála volejbal a třetí zůstala s těmi nejmenšími na pískovišti.

Večer jsme se všichni sešli u táboráku a dříve než začal další hokejový zápas národního týmu, jsme si zahráli na zahradě fotbal a různé hry.

V neděli byla mše v místní kostele, kterou sloužil otec Jindřich, a při které hrála skupina Kapelucha, poskládaná z dětí a tatínků, které si přivezli hudební nástroje. Po dobrém obědě jsme se rozloučili a rozjeli do svých domovů.

Díky nově vytvořenému organizačnímu týmu pod vedením Milana Štecha bude mít Apalucha pokračování i v příštím roce – díky Milane!

Autor: Petr Konrád