Přeskočit na obsah

Červnová brigáda na Tampíru

V sobotu na den dětí se konala další brigáda na Tampíru.

Překvapila nás v krajině spousta vody, která spadla z pátku na sobotu, ale to naše pracovní nadšení nikterak nezastavilo. Sekání trávy mnohdy připomínalo vodní atrakci, ale bylo potřeba toho co nejvíce posekat, aby na „předchaloupkovou“ brigádu byla tráva co nejnižší.

Naše mládežnická skupina se ujala vykutání zbytků kořenů, stavby stanu, který bude sloužit na chaloupkách jako další přístřeší. Čistili se také koupelny, bílila část fasády a další se zase zapravovala štukem. Kuchařky chystali výtečný oběd a hlavně Pán Bůh žehnal dobrým a překvapivě i slunečným počasím.

Ty nejmenší děti si užili nejen spousty zábavy společným hraním na písku, ale i spoustu vody v holínkách a bahna na oblečení. Vzhledem k jejich nadšení a teplému počasí to jejich rodiče rádi tolerovali. Na závěr jsme si opekly buřtíky a hřáli se v odpoledním sluníčku.

Všem opět děkujeme za účast a pomoc, která je neustále na této salesiánské chalupě potřeba a zároveň předem děkujeme Vám všem, kteří se chystáte na tu nejdůležitější brigádu v roce, na tu „předchaloupkovou“, ta se bude konat letos v sobotu 29.6.2024.

Autor: Petr Konrád